Tips om je website “Social Proof” te maken

Het concept van “social proof” is van onschatbare waarde voor bedrijven die hun website als visitekaartje zien en ook zo willen gebruiken. Het is het digitale equivalent van mond-tot-mondreclame en het kan een krachtig instrument zijn om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij potentiële klanten.

In de hedendaagse digitale wereld van vandaag is “social proof” een essentieel element voor het succes van elke bedrijfswebsite. Social proof verwijst naar het fenomeen waarbij mensen zich laten beïnvloeden door de acties en meningen van anderen bij het nemen van beslissingen. Het kan variëren van klantrecensies tot sociale media-likes en getuigenissen van tevreden klanten.

Dus, hoe kun je als bedrijf social proof op je website handhaven? Hier zijn 9 waardevolle tips:

1. Klantrecensies en Testimonials:

Integreer echte klantrecensies en testimonials op je website. Potentiële klanten zullen eerder geneigd zijn om te vertrouwen op de ervaringen van anderen dan op wat het bedrijf zelf zegt. Zorg ervoor dat de getuigenissen echt overkomen en dat er niet teveel superlatieven in gebruikt worden (stay genuine zoals men in ’t Engels zegt)

    2. Sociale Media Integratie:

    Zorg ervoor dat je sociale media-accounts gekoppeld zijn aan je website en dat je regelmatig updates deelt. Dit toont aan dat je actief bent op sociale media en betrokken bent bij je klantenkring. Zorg voor interactie op je socials en stel vragen aan je volgers wat zij bijvoorbeeld vinden van de updates die je deelt.

    3. Gebruik van Sociale Bewijs Widgets:

    Maak gebruik van sociale bewijs widgets zoals Trustpilot of Yelp om de betrouwbaarheid van je bedrijf te benadrukken door middel van beoordelingen en sterrenscores. Refereren naar een mooie score op gekende platformen is altijd een enorme boost in credibiliteit.

    4. Klantenfoto’s en Video’s:

    Dit is wat te vergelijken met het vragen naar testimonials en recencies, maar waarom je klanten niet vragen om foto’s of video’s te delen van henzelf met je producten of het gebruik ervan. Dit creëert een tastbare vorm van “social proof” en laat zien dat echte mensen je producten waarderen. Ook je klanten en hun bedrijf kunnen een referentie op zich zijn.

    5. Case Studies en Succesverhalen:

    Publiceer case studies en succesverhalen van klanten die positieve resultaten hebben behaald door gebruik te maken van je producten of diensten. Dit biedt concrete voorbeelden van hoe je bedrijf waarde toevoegt. Deze case studies hoeven niet noodzakelijk zoals een testimonial door een klant geschreven te worden, maar dat kan bijvoorbeeld ook je eigen project verantwoordelijke zijn die beschrijft hoe je bedrijf een bepaalde klant een oplossing heeft kunnen bieden.

    6. Bekende Klanten of Partnerships:

    Als je bekende klanten of partnerships hebt, laat dit dan zien op je website. Dit versterkt het vertrouwen van potentiële klanten in je merk. Zet deze partnerships zeker met hun logo op je website.

    7. Certificeringen en Awards:

    Toon eventuele certificeringen of awards die je bedrijf heeft ontvangen. Deze erkenningen dienen als externe validatie van de kwaliteit van je producten of diensten. Een award of certificaat winnen van een officiële instantie is altijd een erkenning dat je als bedrijf goed bezig bent en je producten of diensten voor kwaliteit staan.

    8. Getallen en Statistieken:

    Gebruik cijfers en statistieken om de prestaties van je bedrijf te benadrukken. Bijvoorbeeld het aantal tevreden klanten, het aantal verkochte producten, of de groei van je bedrijf in de loop der tijd. Je kan hier altijd cijfers uit je CRM of ERP systeem voor gebruiken. En waarom niet je jaarcijfers en kwartaalrapporten publiceren op je website onder de blog- of nieuws sectie?

    9. Live Chat en Klantenservice:

    Zorg voor een directe manier voor potentiële klanten om vragen te stellen via live chat of klantenservice. Snelle en behulpzame reacties dragen bij aan het vertrouwen van bezoekers.

    Conclusie:

    Het belang van social proof voor je website kan niet worden overschat. Door gebruik te maken van verschillende vormen van social proof, zoals hierboven aangehaald, kun je het vertrouwen van je bezoekers vergroten en hun besluitvormingsproces positief beïnvloeden. Het tonen van sociale validatie helpt niet alleen om de geloofwaardigheid van je merk te versterken, maar het kan ook leiden tot een hogere conversieratio, meer betrokkenheid en een verbeterde gebruikerservaring.

    Door strategisch social proof in te zetten op je website, kun je potentiële klanten geruststellen, eventuele twijfels wegnemen en hen aanmoedigen om actie te ondernemen, of dat nu het maken van een aankoop is, het invullen van een formulier of het delen van je content op sociale media. Het is belangrijk om te onthouden dat social proof een voortdurende inspanning is en dat het regelmatig moet worden bijgewerkt en geoptimaliseerd om relevant en effectief te blijven.

    Het kan ook je merkimago versterken, je conversieratio verbeteren en een duurzame relatie opbouwen met je doelpubliek. Het is een krachtige tool die kan helpen om je online aanwezigheid te versterken en je te onderscheiden van de concurrentie.

    Wil je meer weten over hoe social proof je website en bedrijf wel is, vraag dan hier een gratis strategiesessie aan

    About the author

    Business Strategieën

    Elke maand tonen we je de meest actuele & inspirerende business strategieën uit binnen-en buitenland. Zo blijf je “always one step ahead” in het optimaliseren van jouw future-proof bedrijf!

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Case Studies